ЛАКТОКЕН ФЕМІН
Більш детально можно ознайомитися тут https://aarpharma-lactokenfemin.tilda.ws/
ПАМ’ЯТКА ДЛЯ СПОЖИВАЧА
Склад: 1 тверда желатинова капсула містить комплекс з 7 живих ліофілізованих пробіотичних бактерій в кількості не менше ніж: Lactobacillus acidophilus -2*10⁹ КУО, Lactobacillus rhamnosus - 2*10⁹ КУО, Lactobacillus reuteri - 2*10⁹ КУО, Lactobacillus plantarum - 1*10⁹ КУО, Lactobacillus casei - 1*10⁹ КУО, Lactobacillus fermentum - 1*10⁹ КУО, Bifidobacterium Bifidum - 1*10⁹ КУО; загальна кількість бактерій -10*10⁹ КУО; та пребіотик - фруктоолігосахариди -100 мг; допоміжні речовини: желатин, кармоїзин, еритрозин.
Харчова (поживна) та енергетична цінність (калорійність) на 100 г: білки - 0,00 г, вуглеводи - 5,75 г, жири – 0,00 г; 23,0 ккал (96,1 кДж).
Рекомендації до споживання: рекомендується для використання у раціонах дієтичного харчування, як додаткове джерело корисної мікрофлори (лакто- та біфідо- бактерій) з метою підтримки нормального балансу мікрофлори піхви та кишківника, підтримки імунітету кишківника у ситуаціях, що пов'язані з підвищенням ризику розвитку кишкових розладів, у тому числі при зміні раціону харчування, переїзді, подорожах.
Може застосовуватися для профілактики діареї та дисбактеріозу у період антибіотико- терапії.
Характеристика бактерій, що входять до складу ЛАКТОКЕН ФЕМІН
Багато видів лактобактерій є нормальною мікрофлорою шлунково-кишкового тракту, починаючи від порожнини рота і закінчуючи товстою кишкою. Вони пригнічують ріст патогенної мікрофлори, продукуючи речовини з природними антибактеріальними властивостями (молочну кислоту, спирт, лізоцим, перекис водню, інтерферони), що сприяє очищенню організму від шкідливих бактерій і грибів, а також позитивно впливають на розвиток біфідобактерій, які є основною складовою мікрофлори здорового кишечника. У товстій кишці лактобактерії представлені видами: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus і іншими. Лактобактерії є корисними для підтримання балансу мікрофлори кишечнику, вони підтримують кислотність товстої кишки на рівні 5,5-5,6 pH.
Для забезпечення захисних функцій організму необхідно безліч вітамінів і мікроелементів, лактобактерії здатні синтезувати багато необхідних речовин (вітаміни К і В, залізо, кальцій, йод і селен), які беруть участь в процесах метаболізму.
Лактобактерії (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus та інш.) є превалюючими типами нормальної мікрофлори вульви та піхви. Головні функції лактобактерій в піхві - підтримувати кисле середовище і пригнічувати ріст умовно-патогенних мікроорганізмів ( що можуть бути причиною таких неприємних станів, як бактеріальний вагіноз, вагініт, кандидоз), захищати слизову оболонку від інфекцій, що передаються статевим шляхом.
Біфідобактерії не тільки беруть участь в обмінних процесах (всмоктування і гідроліз жирів, білковий і мінеральний обмін, синтез біологічно активних речовин і т.д.), але і підтримують неспецифічну імунну систему організму. Біфідобактерії беруть участь в утворенні молочної і оцтової кислот, синтезі амінокислот, білків і вітамінів, посилюють всмоктування іонів кальцію, заліза і вітаміну D, пригнічують ріст патогенної мікрофлори, підтримують процеси пристінкового травлення, сприяють зниженню pH в товстому кишечнику.
Властивості ЛАКТОКЕН ФЕМІН обумовлені спільною дією бактерій, що входять до його складу.
Lactobacillus acidophilus у жінок становлять частину захисної мікрофлори піхви і допомагають підтримувати кисле середовище, непридатне для життя грибів і патогенних мікроорганізмів. Ацидофільні бактерії нормалізують травлення, зменшують надлишкове газоутворення, усувають неприємний запах з рота; відіграють важливу роль в синтезі вітамінів групи В і вітаміну К. L. acidophilus пригнічують ріст бактерій, що викликають гострі інфекційні захворювання кишечника і стимулюють виведення накопичених токсинів; допомагають засвоювати молочні продукти, розщеплюючи лактозу, сприяють засвоєнню таких речовин, як сполуки кальцію і заліза, підвищують засвоюваність білків.
Lactobacillus rhamnosus вперше був виділений з дистальних відділів уретри здорових жінок канадськими вченими A.W. Bruce і G. Reid в 1980 році. Цей штам має високі адгезивні властивості щодо вагінальних епітеліоцитів, зберігає життєздатність після проходження через шлунково-кишковий тракт і здатний успішно колонізувати урогенітальну зону, витісняючи при цьому патогенну мікрофлору. Lactobacillus rhamnosus відновлюють природне кисле середовище піхви (pH 3,8-4,5) і підвищують стійкість слизової до впливу патогенних мікроорганізмів. Lactobacillus rhamnosus стійкі до кислого середовища шлунку та до жовчних солей та сприяють нормалізації та відновленню кишкової мікрофлори, підсиленню захисту від патогенних і умовно-патогенних мікроорганізмів за рахунок нормалізації бар'єрної функції кишечника і підвищенню місцевого імунітету.
Lactobacillus reuteri - корисні для здоров'я бактерії, що мешкають по всій протяжності травного тракту здорової людини, починаючи з порожнини рота. За даними численних досліджень, присутність L. reuteri сприятливо впливають на баланс між «хорошими» і «поганими» мікроорганізмами в шлунково-кишковому тракті. Підтримуючи життєдіяльність корисних мікроорганізмів і здоровий баланс мікрофлори, L. reuteri опосередковано зміцнюють і підтримують імунну систему організму, в першу чергу, шляхом захисту шлунково-кишкового тракту від патогенної мікрофлори. Крім того, Lactobacillus reuteri надають прямий позитивний вплив на імунні захисні механізми.
Lactobacillus plantarum зустрічається в нормі в слині, в товстій кишці та інших органах людини. Lactobacillus plantarum також продукують антимікробні речовини. Lactobacillus plantarum утворюють тільки молочну кислоту і практично не утворюють гази та інші продукти.
Lactobacillus casei в нормі присутні в шлунково-кишковому тракті (ШКТ) людини, починаючи від слизової оболонки рота і закінчуючи прямою кишкою. Lactobacillus casei, як і інші види лактобактерій, наявні в нормальній мікрофлорі вульви і піхви. Головні функції лактобактерій в піхві - підтримувати кисле середовище і пригнічувати ріст умовно-патогенних мікроорганізмів.
Lactobacillus fermentum мають антагоністичну активність відносно патогенних і умовно-патогенних мікроорганізмів, створюють сприятливі умови для розвитку корисної мікрофлори кишківника. Зазначені властивості L. fermentum пов'язані з накопиченням ними молочної кислоти - сильного антисептика, який обумовлює активність препарату до патогенних і умовно-патогенних мікроорганізмів (які проявляються і активізуються на тлі тривалої дисфункції кишківника). Молочна кислота бере участь в обміні кальцію в організмі, переводячи кальцій, що потрапляє в організм з їжею, в лактат кальцію, який легше засвоюється організмом. Цей вид бактерій має здатність знижувати рівень холестерину в крові шляхом включення холестерину в свою клітинну мембрану, таким чином виявляє антиатерогенний ефект.
Bifidobacterium bifidum (як і лактобактерії) стимулюють механізми захисту організму людини, втому числі збільшення швидкості регенерації слизової оболонки; впливають на синтез антитіл до споріднених мікроорганізмів, але які мають патогенні властивості, активують фагоцитоз, а також синтез лізоциму, інтерферонів та цитокінів.
Фруктоолігосахариди - це низькокалорійні вуглеводи (водорозчинні харчові волокна), які створюють сприятливе середовище для корисних бактерій, вибірково стимулюючи їх розвиток, і таким чином сприяють відновленню власної, індивідуальної мікрофлори кишківника і нормалізації його функціонального стану на тривалий термін. При вживанні фруктоолігосахаридів в кишківнику відбувається прискорення зростання біфідобактерій і лактобактерій з підвищенням кислотності кишкового середовища і збільшенням абсорбції з кишечника іонів кальцію і магнію.
Застереження до споживання: індивідуальна чутливість до компонентів. Лактокен Фемін не замінює різноманітне, збалансоване харчування і не призначений для лікування, не повинен використовуватися, як замінник різних дієт. Не перевищуйте рекомендовану добову дозу.
Не вживайте після закінчення терміну зберігання, зазначеного на упаковці.
Цей продукт містить живі бактерії, тому його не слід змішувати з дуже гарячими або холодними напоями, рідинами, що містять алкоголь, дуже гарячою або холодною їжею.
Спосіб вживання та рекомендована добова доза: дорослим перорально по 1 капсулі 2 рази на день після вживання їжі. Капсули спід запивати питною водою кімнатної температури.
Перед застосуванням рекомендована консультація лікаря.
ЛАКТОКЕН ФЕМІН НЕ Є ЛІКАРСЬКИМ ЗАСОБОМ. ДІЄТИЧНА ДОБАВКА. НЕ МІСТИТЬ ГМО.
Тривалість курсу споживання: 7-14 днів; або за рекомендацією лікаря.
Форма випуску: капсули № 14, по 7 капсул у блістері, по 2 блістери у картонній коробці.
Маса вмісту 1 капсули: 360,0 мг± 7,5 %.
Умови зберігання: зберігати при температурі не вище 25 °С в оригінальній упаковці у недоступному для дітей місці. Не заморожувати.
Термін зберігання: 2 роки віддати виготовлення.
Найменування та місцезнаходження виробника*: «Біоділ Фармасьютікалз Пвт.Лтд.», Індія
Biodeal Pharmaceuticals Pvt. Ltd.,
Адреса: с. Сайні мажра, Налагарх Ропар Роуд, Налагарх-174 101, Округ: Солан (ГП), Індія
Vill. Saini Majra, Nalagarh RoparRoad, Nalagarh-174101, Distt. Solan (H.P.), India.
Вироблено для: «ААР ФАРМА ФЗ-ЛЛС»
приміщення 702, 7-й поверх, Будівля: ДСС Тауер,
поштова скринька – 478837, Дубай, Об'єднанні Арабські Емірати
Імпортер: ТОВ «ЕС ФАРМА»,
вул. І. Мазепи, 3, оф.174, м. Київ, 01010 Тел. (044) 585-64-54
Ексклюзивний маркетинг в Україні: ТОВ «ААР ФАРМА»,
вул. Кропивницького, 18, оф.34, м. Київ, 01004